Jeg har fået virus på min computer, hvad gør jeg?

Selvom du har installeret et antivirus program på din computer som er fuldt opdateret, og måske endda betalt for det, er du aldrig 100% sikker. Du skal altid huske, at ligesom vira i den fysiske verden, kan man også først fjerne og forhindre videre spredning af virus, efter den er blevet opdaget og identificeret. Derfor kan der gå dage, og til tider uger, før producenterne bag antivirus programmerne, har en vaccine klar.

Hos Lavmincomputer har vi meget erfaring med at fjerne virus på computere og PC’er. Det er takket være vores kompetente og erfarne teknikkere, som via erfaringer har lært hvordan denne type for computerproblemer håndteres bedst muligt. En virus er, for mange i dag, en fællesbetegnelse for alt hvad der ikke hører til på computeren eller skaber problemer på din computer på den ene eller anden måde.

Der er dog mange typer uønskede programmer og filer som opfører sig på forskellige måder.

Trojansk Hest

Den Trojanske Hest er verdenskendt som træhesten, der så ud til at være en gave fra grækerne til Troja, men som viste sig at være noget helt andet. En trojansk hest på en computer, fungerer på samme måde. Den kan komme fra en hjemmeside som umiddelbart ser meget troværdig ud, eller sammen med et program som man ønsker at installere. Dens effekt kan variere meget, fra at være en forholdsvis harmløs irritation til at være en bagdør for uautoriseret adgang til din computer. Derfor skal man altid sørge for at få en trojansk hest fjernet, hurtigst muligt, da omfanget kan vise sig at være meget stort og gøre meget skade på din computer.

Virus/Orm

En virus hægter sig selv på et lille program eller en fil, som gør det muligt for den at sprede sig til andre computere som en menneskelig virus. En virus kan variere meget i styrke, fra at være en irriterende besked, til at kunne ødelægge filer, software og hardware. En orm er på mange måder det samme som en virus. Den store forskel er dog, at en orm ikke behøver menneskelig handling for at sprede sig. På den måde kan den uset bevæge sig rundt, som en orm under jorden.

Bloatware

Ordet bloatware beskriver ikke nødvendigvis et program som er direkte skadeligt for din computer. Det betegner i stedet et program, hvis forbrug ikke opvejer dens gavnende effekt. Et eksempel på skadelig bloatware, kan være et program der fortæller dig at computeren har brug for drivers, optimering, eller en virusscanning, selvom den reelt set ikke har behov for det. Ofte vil man også opleve at disse programmer prøver at få dig til at købe den fulde udgave, så problemet ophører. Efter betalingen er gennemført, forsvinder de ”problemer” som programmet advarede om, og snyder brugerne til at tro programmet hjælper. Dette er altså en pengemaskine uden lige for dig som ikke ved bedre.

Man skal altid være meget opmærksom på hvad man siger ja til, når man bevæger sig rundt på nettet, samt installerer nye programmer.

Hvordan får jeg fjernet virus på min computer?

Når skaden er sket, og din computer er inficeret, så skal den hurtigst muligt renses og gøres klar på ny. Dette kan vi hos Lavmincomputer snildt hjælpe dig med. Vi har mange års erfaring med diverse operativsystemer, herunder Windows. Vi kan derfor nemt hjælpe dig med at få fjernet problemerne på din computer, og vejlede dig omkring hvordan det ikke sker igen.