Sådan får du bedre signal på dit trådløse netværk

Som alle andre teknologier, kan WiFi føles som magi. Men WiFi er ikke magi – det er radiobølger. Flere ting kan forstyrre disse radiobølger, og gøre din trådløse forbindelse svagere og mere upålidelig.

Det vigtigste for at forbedre signalet på dit trådløse netværk er at placere din router korrekt. Det vil blandt andet sige, at du skal tage højde for forhindringer og signalforstyrrelser fra andre trådløse netværk eller husholdningsapparater.

Placer din router korrekt

Placeringen af din trådløse router kan i høj grad påvirke dit dækningsområde og styrken af dit signal. Følg disse hurtige tips til at placere din router for det bedste signal:

  • Placer routeren i midten af huset. Hvis du placerer routeren i et værelse i den ene ende af huset, vil du opleve et meget svagt signal i den anden ende af huset.
  • Placer routerens antenne vertikalt, således at antennen står lige op i vejret. Mange antenner kan justeres og ligge vandret, men når de står oprejst, opnås en langt bedre rækkevidde.
  • Lad ikke din router stå på gulvet. Du får en langt bedre modtagelse, hvis routeren står på et skrivebord eksempelvis – IKKE på gulvet.

Du bør også være opmærksom på hvilke materialer der står i nærheden af routeren. Eksempelvis skal du helst undgå at placere routeren på et metalskrivebord eller op mod en metalvæg. Signalet kan nemt trænge gennem et træskrivebord, men metal vil blokere signalet.

Andre typer af forhindringer kan også give problemer. Det kan eksempelvis være et arkivskab af metal mellem computeren og routeren, hvilket vil svække dit signal betydeligt. Det samme gælder for andre typer af møbler og genstande. Lad så vidt muligt routeren stå i et frit miljø.

Forstyrrelser fra andre netværk

Forstyrrelser fra andre trådløse netværk i området kan medføre problemer med dit trådløse signal. For at finde ud af om der er forstyrrelser omkring dit WiFi, kan du bruge en app som WiFi Analyzer til iPhone eller Android. Appen vil vise dig de trådløse netværkskanaler i nærheden og anbefale den ideelle kanal til dig – en der ikke bliver brugt af så mange. App vil også give dig mulighed for at gå rundt i området og se, hvor du får det bedste signal, og hvor signalet er svagest.

Hvis flere trådløse netværk konkurrerer om den samme kanal, kan det give problemer. For at løse dette, kan du ændre den trådløse kanal i routerens opsætning. Du kan også gøre dette selvom du ikke har adgang til en WiFi-analyse app. Blot forsøg at ændre signalet til en anden kanal, og derefter se om din trådløse forbindelse er blevet bedre.

Forstyrrelser fra husholdningsapparater

En lang række husholdningsapparater kan forårsage forstyrrelse af dit trådløse netværk, herunder trådløse telefoner, babyalarmer og mikrobølgeovne. Alt afhængig af placeringen af ​​din trådløse router og eksempelvis en babyalarm, kan du få dit trådløse netværk til at gå helt ud. Tænk derfor over hvilke trådløse enheder du har stående i nærheden af din router.

Problemer med mikrobølger kan ofte ved løses ved at placere dine enheder, således at mikrobølgeovnen ikke er mellem din router og enheden. Det er også muligt, at en ny mikrobølge vil hjælpe, hvis den nye mikrobølgeovn har bedre afskærmning.

Andre enheder kan også give problemer. For eksempel kan ældre Bluetooth-enheder forstyrre nærliggende WiFi signaler.

Forlæng rækkevidden på dit WiFi

Hvis du har brug for at dække et stort område med et trådløst netværk og din router bare ikke kan dække det hele, kan du med fordel købe en trådløs repeater eller WiFi extender. Disse enheder forlænger det trådløse signal. Du behøver ikke engang bruge særlige forlængere til dette – hvis du har nogle gamle routere liggende, kan du også bruge disse til at forlænge dit WiFi-netværk.

Afhængig af din router, kan du muligvis også montere en forbedret antenne der forlænger dit signals rækkevidde. Du kan også prøve at bygge et netværk WiFi-reflektorer, der afspejler signalet i en bestemt retning.


Mens WiFi kan føles som fremtiden, er en kablet netværksforbindelse stadig det bedste. Hvis du ønsker en mere pålidelig forbindelse med hurtigere hastighed og undgå forstyrrelser i dit signal, ER og bliver en kablet netværksforbindelse den mest pålidelige løsning.

Har du brug for hjælp med opsætning af netværk eller til at forbedre dit nuværende trådløse netværk, skal du altid være velkommen til at kontakte os. Ring 71 99 09 43 eller send os en mail på info@lavmincomputer.dk